агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Данаилов: “Булгаргаз” да си изпълнява задълженията

“Темата за “Газпром” е изключително политизирана в българското пространство в последните няколко месеца. Трябва много да се внимава какво се говори, защото предстои да се реши дали ще има арбитражно дело”, заяви бившият зам.-енергиен министър Пламен Данаилов в студиото на “Денят ON AIR”.

seo-blog7

Той коментира какви трябва да бъдат стъпките ни, за да не загубим евентуален арбитраж, като каза, че “Булгаргаз” трябва да се опитва да си изпълнява задълженията коректно и всеки месец.

“Този начин на плащане – с банковата гаранция, беше приложен в договорите на немалко страни. Ние нямахме тази опция в нашия договор, затова плащахме авансово. Ние с Полша бяхме първите 2 страни, които трябваше да се съобразят с новите изисквания, които бяха поставени”, каза Данаилов по въпроса с плащането в рубли към “Газпром”.

Той смята, че най-важното е да бъде осигурен газът на поносими цени за следващия отоплителен сезон. Освен това има бизнеси, които не могат да работят без газ.

“Едно от нещата, които трябва да се направят, е, доколкото е възможно, пазарът да бъде либерализиран. Това е стока, която, ако не бъде монополизирана от един държавен доставчик, може да се намери кой да я доставя. Когато има конкуренция, се получава по-добра цена”, категоричен е гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите му на тъмно и на студено няма да стоим на този етап, но дългосрочен договор, освен този с Азербайджан, няма.

“Служебният кабинет може само да предложи повишаване на данъците. Би трябвало да направим всичко възможно, за да не се стигне до това. Условията на ръст на нашата икономика могат да се случат само чрез инвестиции”, сподели гостът.

гръцки преводач Добрич

Той заключи, че не са ни виновни политиците, а политическата система, затова ИТН се е обявила за референдум за президентска република. Според него политическата ни система в момента не води до положителните резултати да живеем по-добре.

Вижте още:  Жега в събота, температурите ще са между 32° и 37°

Източник: