агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Делян Добрев: Чирен няма да ни спаси, ако Русия врътне кранчето

“Надяваме се мораториумът да падне всеки момент. Много съжалявам, че в много институции, включително и КЕВР, се изчегъртаха много стойностни хора”, каза бившият служебен министър на енергетиката Делян Добрев в предаването “Опорни хора”.

seo-blog7

Неговото мнение е, че целта на засекретяването на комисията по енергетика е била да не разберат хората какво се е случило.

“Това трябва да е публична информация. Какво тайно има в това на кого е продал държавната “Булгаргаз” газ? Не мога да ви кажа каква е причината да се засекрети, защото с гласуване в енергийна комисия направиха така, че тази информация едва ли не да е държавна тайна”, посочи Делян Добрев.

По думите му това, което са получили като информация ги притеснява много, но не могат да го споделят.

“Търсим начин, вероятно ще заведем дело. Знаете, че има закон, който казва, че когато има обществено значима информация, съдът може да разпореди тя да се декласифицира. Обмисляме такава процедура през съда, за да може цялото общество да разбере какво са направили”, заяви бившият служебен министър на енергетиката.

“Ако Русия врътне кранчето, Чирен не може да ни спаси, защото ние можем да изтеглим много по-малко газ, отколкото е нашата дневна консумация. Ако нямаме интерконектор, няма как да получаваме повече азерски газ. Споразумението за другата входна точка е до 1 юли и ако дотогава интерконекторът не е готов, ще трябва или да се сключи ново споразумение, или азерите ще имат основание да развалят договора, защото има неизпълнение от страна на България”, допълни Добрев пред Bulgaria ON AIR.  

Гледайте целия разговор във видеото.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Изнасяме се към селата, но все пак близо до големите градове