агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Експерти: Възможно е допълнително повишение на пенсиите

Експерти: Възможно е допълнително повишение на пенсиите

seo-blog7

Снимка: НОВА

„От фискална гледна точка е по-добре бюджетът да не мине, защото аз я намирам тази актуализация за много разхитителна и проинфлационна”.

Още по темата

18 май 2022 14:11

7

гръцки преводач Добрич

9 май 2022 11:08

19

Това обяви икономистът Георги Вулджев пред Нова Нюз.

Той поясни, че такива вижда да са много от мерките за увеличаване на социалните плащания и текущите плащания на държавата. По думите му те още повече ще подхранят инфлацията.

„Много е вероятно крайното увеличение за пенсиите, което ще се заложи в актуализацията, да е леко по-високо от това, което се планираше първоначално от правителството. Вместо да е 10% на всички, от опозицията предложиха 15 – може да е нещо по средата,” прогнозира Георги Вулджев.

Христина Христова посочи, че е важен въпросът за насочване на обществените средства.” Тя коментира 130-те предложения  на опозицията по актуализацията така: „Че има надцакване, има. Надпревара кой какво да предпожи по-така популистично за хората, но на гърба на държавния бюджет.”

Защо да е на „гърба на бюджета” Христова обясни така: „Защото сега предложеното от правителството тази година за пенсиите ще струва 1 млрд. и 360 млн., но догодина ще струва 2 млрд, 600, а о-догодина 3 млрд и 400 млн. Трябва да видим дали не се появява едно голямо противоречие между поколенията –толкова много средства да се дават за пенсии.”
 

Източник:

Вижте още:  Димитър Недков: Дано Рашидов да издържи, представям си какво му коства