агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Емануил Йорданов: МВР е изключително тежка и консервативна структура

Вътрешният министър Бойко Рашков даде заявка за сериозни структурни промени. Синдикатите обявиха, че са готови да протестират и поискаха среща с Кирил Петков.

seo-blog7

“МВР е изключително тежка и консервативна структура. Каквато и реформа да се прави там, тя се посреща на нож. Когато аз бях министър, започнахме девоенизацията от администрацията. Тръгнаха слухове, че ще намалим заплатите, ще увредим служителите, такова нещо не се случи”, коментира бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на “Денят ON AIR”.

Той подчерта, че каквато и реформа да предстои, тя трябва да бъде добре обяснена на служителите на МВР.

“Това ще помогне на хората да приемат промените спокойно. И преди е имало идеи Пожарната да бъде изведена от МВР. Но хората, които работят там, са свикнали с тези условия и тази структура. Не знам дали ще се управлява по-добре, ако не е в структурата на МВР. В предизборна обстановка винаги се говори, че вътрешното министерство има огромен бюджет и имаме най-много полицаи на глава от населението. В същото време не се взима предвид, че в тази бройка влизат и хората, които нямат полицейски функции”, подчерта бившият вътрешен министър пред Bulgaria ON AIR.

Йорданов е убеден, че няма причина да се бърза с реформите във вътрешното ведомство.

“Всичко може да се направи, стига да има добра воля и добър диалог между ръководството и служителите. През последните 12 г. имаше много протести заради липсата на разговори”, припомни той.

Според него в МВР има спешна нужда от ремонти на сградния фонд и решаване на проблеми с техниката. Той е убеден, че от войната между МВР и прокуратурата никой не печели.

гръцки преводач Добрич

“Няма печеливш, всички са губещи. Обществото имаше възможност да види, че прокуратурата се нуждае от спешни и сериозни промени. Протестите носиха в себе си две имена – Бойко Борисов и Иван Гешев. А тези протести бяха подкрепени от 75% от българските граждани”, припомни Емануил Йорданов.

Вижте още:  МУ-Плевен обмисля разкриване на ветеринарен факултет

А като основен недостатък на поста вътрешен министър той посочи честите смени.

“В рамките на един мандат могат да бъдат свършени много неща. Проблемът е, че от началото на прехода един министър е имал пълен мандат – проф. Георги Петканов. Много силно течение има в МВР. Понякога няма приемственост, времето за реформи не достига”, заяви ексвътрешният министър.

Той предрече успешен мандат за Бойко Рашков, ако върви по пътя, по който е тръгнал.

Източник: