агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Хаос в Хамбургер – прокуратурата се самосезира за фалшива самоличност

Германската прокуратура повдигна обвинения срещу футболиста на Хамбургер Бакари Джата в използване на фалшива идентичност. Според обвинението истинското име на Джата и Бакари Дафе, а гамбиецът е на 25 години, а не на 23, както е посочено в настоящите му документи.

Адвокатът на Джата Томас Бливиер коментира пред агенция ДПА, че защитата на футболиста ще опита да предотврати съдебен процес.

“Не разбирам как може да бъдат повдигнати обвинения на базата на това разследване. Ние смятаме, че господин Джата напълно доказа самоличността си”, заяви юристът.

Бакари Джата пристига в Германия през 2015 година със статут на бежанец, а тогава обявява, че е роден през юни 1998 година. Според прокуратурата той е прави това твърдение, за да бъде третиран като малолетен без придружител, което му осигурява по-добри шансове да остане в страната.

Властите твърдят, че футболистът всъщност се казва Бакари Дафе и е роден през ноември 1995 година, а освен това е играл за няколко клуба в Африка. Посочва се, че е получил документите с новата си самоличност в Гамбия.

Разследването по случая започва през 2019 година, а апартаментът на Джата бе претърсен през юли 2020-а.

Бакари Джата твърди, че е невинен по обвиненията. Той е част от отбора на Хамбургер, който се състезава във Втора Бундеслига. От клуба все още няма коментар за последното развитие по случая.

Източник:

Вижте още:  Колебливи ЦСКА и Локомотив излизат за важна битка в Пловдив

Leave a Reply

Your email address will not be published.