агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Христов: Бюджетът изглежда щедър и проинфлационен

“Бюджетът изглежда щедър, охолен, проинфлационен. Очевидно е, че се опитва да задоволи интересите и приоритетите на четирите формации, които са членове на това мнозинство”, заяви Румен Христов от ГЕРБ-СДС в студиото на “Денят ON AIR”.

seo-blog7

Той сподели, че от ГЕРБ-СДС имат притеснения относно проектобюджета.

“Бюджетът е на мнозинството – то си го приема и то носи отговорността. Имаме различни възгледи по отношение на икономическото развитие на България. По-скоро бих отбелязал нещата, които ни притесняват. Тези повече от 8 млрд. заложени капиталови разходи са проинфлационни. От една страна, биха създали работни места и допълнителен доход на фирмите и гражданите, а от друга, това би било натиск на пазара”, посочи лидерът на СДС пред Bulgaria ON AIR.

Христов изрази надежда да не бъде продължена старата практика в края на годината да бъдат раздавани средствата.

“Опасенията ми са свързани с това, че имаме критерии за изпълнение от Маастрихт във връзка с приемане в Еврозоната. Приемането на България е изключително важно, но трябва да бъдат изпълнените тези критерии – и по отношение на инфлация, и по отношение на ценовата стабилност и на бюджетния дефицит”, заяви той.

А ако този бюджет бъде изпълнен, най-вероятно ще нарушим всички критерии, прогнозира гостът в студиото. Христов коментира и актуализацията на бюджета след няколко месеца

 

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  В "Столипиново" са разочаровани и не искат да гласуват