агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Какъв е планът на Путин за Киев?

Светът продължава да гледа с безспокойство войната в Украйна.

seo-blog7

Планът на Путин беше бърз блицкриг, превземане на южния пояс, на север по Днепър и през Киев да стигне границата с Беларус. Той очакваше Зеленски да напусне Киев, както направи Тихановская от Беларус, и без него армията да се деморализира и да остави оръжие. Но това не се случи и оставането на Зеленски в Киев, и създаването на такова опълчение промени стратегията на Путин. Той явно се подготвя за тежки сражения тип Сирия.

Това коментира за “Денят ON AIR” бившият външен зам.-министър Милен Керемедчиев.

Според него, ако превземането на Киев е крайната цел, може да се очакват батални сцени: сграда по сграда, разрушения и високи човешки жертви.

“Беше договорен “зелен коридор” за изваждане на цивилното население от Киев. Тази 60-километрова колона до подстъпите на Киев е на бойни командири, които имат опит в Алепу”, посочи международният анализатор пред Bulgaria ON AIR.

По думите му обаче стратегията на Украйна е да използва мирното население за жив щит, възпирайки руснаците да използват по-силни оръжия за масово унищожение.

“Ако се стигне до изваждане на цивилното население от Киев, сирийски сценарий – сриване на Киев със земята… По всяка вероятност това ще означава разделяне на Украйна на две”, коментира Керемедчиев.

гръцки преводач Добрич

Бившият външен зам.-министър не смята, че преговорите между Киев и Москва ще доведат до нещо. Но е категоричен: Русия няма да нахлуе в страна членка на НАТО.

Източник:

Вижте още:  БАН създаде интерактивна кулинарна карта