агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Крум Недялков обясни ситуацията на “Капитан Андреево”

Сблъскахме се с тежка ситуация на граничния пункт “Капитан Андреево”, до която се стигна заради бездействието на директора на БАБХ проф. Христо Даскалов по отношение на някои ключови дейности, които е трябвало да се предприемат, за да се гарантира безпрепятствено контрола на границата. Това каза в БНТ зам.-министърът на земеделието Крум Неделков.

seo-blog7

Според него проф. Даскалов е уволнен поради няколко причини. Едната от тях е нарушение на Изборния кодекс.

“След неколкократни опити се свързах него на 4 октомври, за да го уведомя, че съгласно чл. 161 от ИК е длъжен да излезе в платен или неплатен отпуск до обявяване на изборните резултати. Той ми отговори, че няма да пусне заявление за отпуск. Казах му, че нарушава закона, но той отговори с насмешка. Каза, че се е консултирал с юристи и единственото нещо, което можем да му направим е да го глобим”, разказа Неделков.

Още по темата

7 авг 2022 07:45

63

20 дек 2021 19:26

гръцки преводач Добрич

86


Проф. Даскалов, който се явява на работа, въпреки нарушаването на изборното законодателство, разпорежда преназначаване, освобождаване от длъжност на няколко човека. Освен това сключва анекс към договор за одит на интегрирана информационна система ВЕТИС, който е изтекъл на 30 септември, каза Неделков.

“Имаме сериозни подозрения и сигнали, че фирмата, която е извършила този одит е планирано да спечели една обществена поръчка, подготвяна от Даскалов на стойност 7.5 млн. лв без ДДС.  Фирмата, която одитира ВЕТИС е декларирала, че има интерес към тази обществена поръчка. Още повече ВЕТИС беше обект на кибератака през август. При един одит всяка една частна фирма има достъп до много от информационните масиви на агенцията”, каза зам.-министърът.

Вижте още:  Спад на заболеваемостта от COVID-19 у нас


По думите на Неделков тази обществена поръчка е спряна, а миналата седмица с постановление на МС целият информационен масив на агенцията, включително и ВЕТИС, е прехвърлен към “Информационно обслужване” АД. “Така гарантираме сигурността на системите и защитаваме националния интерес”, каза Неделков.

Източник: