агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Ливан затвори две електроцентрали

Поради липса на гориво, две големи електроцентрали в Ливан бяха затворени, което доведе до прекъсване на електрозахранването в повечето части на страната, предаде БГНЕС.

seo-blog7

Двете електроцентрали на Ливан, Дейр Амар и Захрани, работеха при ограничени условия в продължение на няколко месеца.

Без държавно електричество хората ще трябва да разчитат на частни дизелови генератори, които вече са в недостиг.

Електропреносната мрежа на страната напълно спря да работи по обяд в събота и е малко вероятно да заработи в следващите два дни.

Основният производител на електроенергия в страната – Electricité du Liban (EDL) отбеляза, че първата най-скорошна пратка с гориво ще пристигне вечерта на 9 октомври. Друга доставка ще пристигне по -късно този месец.

В началото на 2020 г. Хизбула, влиятелна организация в Близкия изток и Ливан, обяви, че страната „няма да приеме империалистическите методи на МВФ за управление на икономиката на страната“.

Министерството на финансите на Ливан на 9 март 2020 г. не изплати 1,2 млрд. долара по еврооблигации, като по този начин допусна първото държавно неизпълнение в историята на страната. Оттогава Ливан изпадна в дълбока политическа криза.

Сега повече от 60% от ливанците живеят под прага на бедността, страната има рекордно ниво на безработица. В същото време в Ливан почти година няма постоянно правителство. През лятото на 2021 г. Ливан поиска от международната общност да предостави икономическа помощ на страната.

гръцки преводач Добрич

Още: Ливан няма да издържи на нова ковид вълна

Източник:

Вижте още:  Руското външно министерство: Ние не крадем украинско зърно