агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Марсилия свързва 5000 дъждовни шахти чрез IoT

Дренажните шахти на Марсилия ще бъдат свързани в мрежа чрез IoT сензори
(снимка: CC0 Public Domain)

5000 водосточни тръби и шахти от градската дренажна система в Марсилия, Франция, ще бъдат свързани в мрежа, базирана на Sigfox сензори за с ниска консумация на енергия.

Водоотводните тръби пренасят дъждовна вода в канализационната мрежа на града. Сензорите се прикрепват за наблюдение на събирането на отпадъци, попаднали в дренажната система на града, и осигуряват система за предупреждение за потенциални рискове от наводнения.

Чрез Sigfox мрежата градската управа ще следи градските дъждовни канали и улуци за потенциални запушвания и задръствания. Това е от голямо значение най-малко в две посоки: оказва въздействие върху околната среда заради попадането на отпадъци в естествената среда по време на валежи, но също така води и до редица оперативни проблеми: увреждане на настилки, натрупване на разходи и др.

Системата ще се изгражда от местен доставчик на име GreenCityZen. Неговата платформа, наречена HummBox, предлага непрекъснат мониторинг на дренажите за дъждовни води в канализационните мрежи. Приложението алармира за попадането на отпадъци в шахтите и спестява на ВиК компаниите нуждата да изпраща екипи, които да обикалят по места, за да разберат дали някоя шахта не е запушена.

В анонс за пресата се казва, че Марсилия е извършила 50 000 инспекционни посещения (в течение на неопределен период от време) преди този нов договор, „само за да почисти 50 процента от канализацията”.

гръцки преводач Добрич

Към края на септември GreenCityZen вече е свързала 2000 водоотточни тръби със сензори Sigfox към платформата HummBox; други 3000 трябва да последват до 2022 г., се казва в изявлението. IoT сензорите Sigfox са „самозахранвани”, според компанията.

Вижте още:  Човек прекарва средно 4,8 часа на ден в мобилни приложения

„Всеки дренаж се регистрира предварително в приложението, където се записват подробности, включително: описание, изображения, състоянието на инструментите, степента на пълнене и всички необходими интервенции”, поясняват от компанията.

Източник: