агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Нелепата смърт на младата майка от Враца: Сестрата се оправдава, но и напуска

„Човекът дойде. Каза, че жената е със затруднено дишане и е дошъл със собствен превоз, защото то ЦСМП са му отказали. Трябваше да я регистрирам, направих ѝ тест“. Това казва медицинската сестра Виктория Христова от Враца. Тя е основно действащо лице в разпространено в социалните мрежи видео, в което се вижда как млада майка издъхва пред детето си, докато бащата е принуден да урежда бюрократични формалности.

На кадрите се вижда пациентка в тежко състояние, чакаща пред регистратурата на спешно-приемното отделение, докато медицинската сестра разпитва съпруга ѝ за лични данни.

seo-blog7

Очевидецът Иван Илиев казва пред bTV: „Една жена в количката с едно детенце. Видимо в много лошо състояние, главата ѝ увисваше назад. Тя започна да го разпитва, дай ми личната карта, тя има ли тест за COVID, той човекът беше и притеснен – изпусна портмонето, разхвърчаха се документи. Каза ѝ не виждаш ли, че тя умира, сестрата взе да ѝ прави тестове“. Малко след заснемането на клипа жената е приета, но усилията на медиците не постигат резултат и тя умира.

След като жена буквално издъхна в приемната на спешния център на МБАЛ “Христо Ботев” във Враца, Националната асоциация работещи в спешн…

 „Ако тази жена я вкараме и е починала без да е регистрирана, тогава къде е вината? Той каза, че е от няколко дни това нещо. Да, може би съм се забавила, но не мисля, че вината е моя при положение, че те толкова време са я държали вкъщи“, опрадвава се медицинската сестра Христова.

От болницата във Враца нарекоха случая недопустим и ще уволнят Христова. „Медицинските действия са приоритет, а не лични карти. Това отношение просто трябва да изчезне, не е нормално да има такова отношение към човек, който търси помощ“, заяви директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев.

Вижте още:  От здравното министерство за незнаещите: Не пийте неща като белина, вредно е за здравето

Междувременно обаче служителката сама е подала молба за напускане. 

гръцки преводач Добрич

Министърът на здравеопазването е назначил проверка. Самосезира се и окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Ще има и протест пред болницата.

На 31-ви януари около 19 часа Иван Илиев става свидетел на потресаваща случка в Спешен център в град Враца, която решава да заснеме и п…

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

След трагична смърт, спешните медици с позиция: На никой чиновник не му пука за спешната помощ

По предварителни разчети Александровска болница е на печалба

Нелепа смърт във Враца – жена издъхва, докато чака спешна помощ

Педиатър: За децата грипът е по-опасен от COVID-19

Шефът на НЗОК: Обмисля се Касата да покрие потребителската такса за децата

ББА иска от властта нов механизъм за компенсиране цената на тока

Адвокат Мария Шаркова: След поставяне на бустерна доза, няма да има ограничение на зеления сертификат

Повече от 10 000 нови случая на коронавирус за денонощие, излекуваните са над 5000

88 хиляди българи остават без зелени сертификати от днес

Вирусолози: Антигенните тестове са с по-ниска чувствителност при “Омикрон”

Източник