агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

От Англия: Абрамович получил зелена светлина за продажбата на Челси

Руският олигарх Роман Абрамович продължава с опитите за продажбата на Челси въпреки замразяването на активите му като част от обширните правителствени санкции. 55-годишният бизнесмен бе добавен в списъка на санкционираните лица на Обединеното кралство в четвъртък в ход, който заплашваше да провали опитите му да се раздели с клуба.

seo-blog7

Той обяви, че е готов да прекрати 19-годишния си престой на „Стамфорд Бридж“ в началото на март. Санкциите, наложени на Абрамович, хвълиха сериозни съмнения върху това дали „сините“ ще успеят да завършат сезона, въпреки че са получили спортен лиценз за продължаване на дейности, свързани с футбола.

Въпреки това, като голям стимул за феновете на Челси, може да бъде новината, че продажбата на клуба е на път да се осъществи след сключване на сделка с държавни служители. „The Telegraph“, твърди, че Абрамович е инструктирал The Raine Group, търговската банка, която следи продажбата, да продължи процеса по намиране на купувач и завършване на сделката.

Изданието добавя, че служители на Челси и The Raine Group са провели разговори с правителството на Обединеното кралство за това как продажбата може да продължи и са се съгласили, че новият собственик и използването на печалбата от продажбата ще изискват специално одобрение от правителството.

Определен е и краен срок до следващия вторник за подаване на първите оферти, тъй като Абрамович се надява на бърза продажба. Твърди се, че има три американски консорциуми, които водят в надпреварата за закупуването на двукратните европейски шампиони.

Вижте още:  Бивш защитник на Байерн кръсти сина си Мюнхен

Смята се, че ръководената от Тод Боели група е подала оферта в района на около 2–2.5 милиарда паунда. Британският магнат Ник Кенди също следи ситуацията и потвърди, че обмисля да отправи оферта. Предприемачът на луксозни имоти ще присъства на „Стамфорд Бридж“ в неделя за сблъсъка от Висшата лига срещу Нюкасъл.

гръцки преводач Добрич
Gullvier/GettyImages

От The Raine Group са готови до края на седмицата да обмислят офертите, които са получили до вторник, въпреки факта, че Barclays временно спря банковите сметки на клуба по-рано в петък.

Банката разглежда по-отблизо спортния лиценз, който е издаден на Челси и „сините“ се надяват скоро ограниченията да бъдат премахнати.

Междувременно над “Стамфорд Бридж” виси т. нар. сценарий на „съдния ден“, който може да стане факт, ако Абрамович не успее да продаде Челси и спортният лиценз не бъде променен, за да позволи по-изгодни условия за клуба.

Източник: