агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Първият българин, който преплува Гибралтарския проток

Бургазлията Цанко Цанков се превърна в първия българин, преплувал Гибралтарския проток.

seo-blog7

Още по темата

7 сеп 2022 10:08

1

2 сеп 2022 13:25

6

гръцки преводач Добрич

Освен това той финишира първи в маратона. В тежката надпревара тази година участваха 24 плувци от цял свят, съобщи Bulgaria ON AIR.

“На два пъти беше отлагано от организаторите, поради изключително силните течения и вълни и затова съм горд, че успях да спечеля тази победа, която е важна не само за мен, но и за цяла България”, сподели Цанко Цанков.

Въпреки че той има сериозен опит с плуването в открито море, се оказва, че Гибралтарският проток е сериозно изпитание. Разказва, че никога не се е сблъсквал с подобни условия.

“Много рязко се променя времето, само в рамките на няколко минути. Има много големи температурни инверсии. Плуването започва при ледено студена вода, която постепенно се затопля. След около 40 минути плувате, но отново водата става ледено студена. Има характерни океански течения, които отклоняват плувците от тяхната траектория. И най- характерното за Атлантическия океан е внезапното формиране на мъгла”, подчерта Цанков.
 

Източник:

Вижте още:  Министър Гьоков: Минималната заплата трябва да бъде 770 лв.