агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Придава ли се твърде много важност на сертификата?

Придава ли се твърде много важност на сертификата?

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Зеления сертификат не работи като епидемиологична мярка. Това мнение изрази пред Нова тв педиатърът д-р Антония Първанова.

“Придава се твърде много важност на сертификата като мярка, която трябва да ограничи пандемията. Това е административна мярка. Нормално е в даден момент да падне и то заради една единствена причина. Документът се дава при ваксиниране, след преболедуване или заради наличие на антитела. Факт е обаче, че ваксинираните хора се разболяват и разпространяват вируса.  Когато си ваксиниран и ходиш навсякъде, но в същото време си се заразил, ти си един неконтролируем разпространител. Остана една единствена полза от ваксината – лекото преболедуване, но това не ограничава пандемията”, обясни тя. 

Още по темата

4 фев 2022 07:00

385

гръцки преводач Добрич

2 фев 2022 18:20

63

“Зеленият сертификат дори не се спазва стриктно. Епидемията така или иначе върви на вълни. Хубавото е, че Омикрон е по-лек”, каза още лекарят.

На обратното мнение е проф. Огнян Кунчев.

“Ние сме в половин локдаун и затова бройките намаляха. Учениците не ходят на училище, пак жертвахме образованието. В момента се намираме в плато, но сега като се децата се върнат в кла, заболеваемостта отново ще тръгне нагоре”, каза той.

“Има много хора, които се пазят, ваксинираха се и сега трябва да ги жертваме, защото се чудим за какво са ни мерките и сертификатите”, категоричен бе математикът.  

Източник:

Вижте още:  От МО: Все още не сме изпратила военна подкрепа на Украйна