агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Протест в Български пощи, ще има ли кой да даде пенсиите?

Протестът в “Български пощи” заради ниското заплащане засега е символичен, но може да прерасне в ефективен.
В момента преговорите не вървят, обясни пред БНР Ася Атанасова, която е председател на Стачния комитет към Федерация “Съобщения” в КТ “Подкрепа”.

seo-blog7

“На последните срещи поискахме достойно увеличение на заплатите. През юни те бяха увеличени с 10%. Получиха се тогава, когато инфлацията вече ги беше изяла”, сподели тя.

Брутната заплата на един касиер е 758 лева, на пощальон – 718 лева, пресметна Атанасова.

“Ако добавим и притежаван клас, тогава чистата заплата, която получават е около 670 лева. Поискахме увеличение от 15% с ваучерите за храна, но получихме поредния отговор, който от години се чува в “Български пощи” – че няма пари”, посочи Атанасова.

Според не я пощите са на загуба, но никой не се пита защо се стигна до това положение.

“Работещите в “Български пощи” не са виновни за това. Дружеството върви надолу повече от 10 години”, смята Атанасова.

От синдикалната организация настояват за среща с министъра още от ноември, но тя все още не се е състояла.

гръцки преводач Добрич

“Искахме да разговаряме за политиката по доходите и за намалените приходи. Ако протестът има подкрепа от 50%, той ще стане ефективен”, заяви синдикалната лидерка.

“Това означава, че в един момент се спира работа, но няма да стане преди Нова година”, обеща тя.

Атанасова не може да гарантира, че когато дойде време за получаване на пенсиите през януари, пенсионерите ще има от кого да бъдат обслужени.

“Зависи от това дали ще продължат разговорите. Неглижирането на “Български пощи”“ от страна на министерството е голямо”, отбеляза тя.

Вижте още:  От Helpbook: Бездомни и домашни кучета тормозят гражданите

Ася Атанасова не очаква да настъпи подобрение в дружеството и чрез реализирането на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост.

“Понякога се наливат пари, които не е ясно къде отиват. Това се е случвало и преди. Първо трябва да се погрижим тези хора да получават достойно заплащане. Виждали сте и в какво състояние са самите пощенски станции. Ние работим с изключително стара техника”, заключи тя.
 

Източник: