агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

seo-blog7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия са взети с консенсус днес на Съвета на ЕС. Те никак не са леки, техният ефект ще се усети с течение на времето и той ще бъде сериозен, но ние трябва да си даваме сметка, че тази криза, която възникна ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот. Това каза президентът Румен Радев на брифинг във Варшава след участието си в Срещата на високо равнище във формата Б9, цитиран от БТА. 

Още по темата

25 фев 2022 21:30

248

гръцки преводач Добрич

25 фев 2022 18:36

398

Краткосрочният ефект веднага го виждаме – скочиха отново цените на енергоносителите. Но нестабилността, в която се въвлече нашият регион, специално Украйна, но и всички покрай нея, ще има дългосрочни последици като проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като инвестиционен климат, каза президентът. Там където има несигурност, инвестициите отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона, добави Радев.

Затова трябва да положим всички солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден и да се връщаме към мира, заяви държавният глава.


 

Източник:

Вижте още:  Радев започва консултации за нов мандат след оставката на МС