агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Рашков бил знаел за частни партита в базите на МВР

“Докато гонеше партийни лидери, покрай министър Рашков са минавали такива неща. Няма как да не е знаел за тях”. Така бившият вътрешен министър Валентин Радев коментира в ефира на “Денят ON AIR” обвиненията на служебния кабинет, че почивните бази на МВР са били използвани за частни партита по времето, когато Рашков е бил на власт.

seo-blog7

По думите му ако обвиненията се окажат верни, ще се разрази голям скандал, тъй като “Продължаваме промяната” и самият Рашков са дошли на власт с “голям замах за промени”.

“Такава стрелба между вътрешните министри не е добра за държавата. То удря по доверието в институциите”, категоричен бе той.

Радев коментира и войната по пътищата.

“През 2009 г. от 1000 души, загинали по  пътищата за година, ги свалихме, включително със създаването на Агенцията по безопасност на пътищата. Сега пак минават 500”, поясни бившият министър за Bulgaria ON AIR. Той цитира статистика, според която през 2020 г. у нас са загинали 63 души на 1 млн.население.

Радев се изказа остро относно новите 13 мерки, предложени от служебния кабинет за затягане контрола по пътищата, и проверките, инициирани от досегашните управляващи. Според него реформи в тази сфера трябва да бъдат правени постепенно – чрез първоначална подготовка на водачите, а също и органите на реда.

Радев дискутира и  новината, че ДАНС, МВР и Прокуратурата ще работят заедно за подготовката на изборите.

гръцки преводач Добрич

“Винаги е хубаво, когато институциите работят заедно”, смята той, но все пак призова служебните министри да бъдат малко по-смирени.

Бившият министър на МВР обобщи, че много хора не са отишли и няма да отидат до урните, защото се страхуват, че няма се справят с машинния вот.

Вижте още:  Проваляме се в интегрирането на завръщащите се от чужбина емигранти

“При вота с машини няма честност”, заключи той, като допълни, че най-вероятно ще бъде включен в листите за участие в изборите на 2 октомври.

Източник: