агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Самомобилизация в Русия: В Далечния изток се сформира батальонът „Тайфун“

Във всеки от регионите на Руската федерация трябва да бъдат сформирани тези доброволчески батальони, за които говори наскоро чеченският лидер Рамзан Кадиров. Това каза пенсионираният полковник от щаба на Главно разузнавателно управление на Въоръжените сили на Русия Владимир Квачков в интервю за Bastyon. Той допълни, че Русия се нуждае обаче на първо място от модерни дивизии, разполагащи с всичко необходимо – разузнаване, комуникации и др.

“Току-що долетях от Далечния изток и там сега се сформира батальонът “Тайфун”. (…) Но без сформиране на съвременни дивизии, с всички средства за разузнаване, целеуказване и комуникации, тези батальони ми напомнят за народните опълченци от Втората световна война с една винтовка на трима“, добави Квачков.

seo-blog7

Няма нужда да се чака Кремъл да обяви военно положение. Всеки ръководител на регион в страната трябва да започне самостоятелна мобилиза…

Той също така заяви, че стрелковото оръжие във войната в Украйна вече е загубило своята решаваща роля. Интервюиращият го Игор Гиркин (бивш офицер от Федералната служба за сигурност на Русия, издирван от властите в Киев от 2014 година като командир на въоръжените формирования в Донбас – бел.ред.) добави, че едва 3% от руските войници са с огнестрелни рани от фронта в Украйна, което по думите му се равнява на броя на войниците с рани от щик през Първата световна война.

В последния доклад на Института за изучаване на войната (ISW) се съобщава за така наречените доброволчески батальони в Руската федерация, които вече се сформират в градове като Владивосток, Киров, Воронеж, както и в районите на Чувашия и Башкирия. В руски медии се съобщава, че доброволците ще получат парична помощ от 220 хиляди рубли.

Вижте още:  Русия е извършила успешен тест на най-новата си междуконтинентална ракета

На 16 септември кметството на Владивосток съобщи, че на мъже на възраст 25-63 години с военен опит или такива, които се водят на отчет във военните служби, се изпращат покани да се присъединят към бойния армейски резерв (БАРС) или да станат „доброволци“ в отряда на морската пехота “Тигър”. Мобилизираните след това се изпращат на фронта в Украйна.

ОЩЕ: Снаряди под килима и аналогов телефон: ВСУ публикува удивителни снимки от изоставените руски позиции (СНИМКИ)

гръцки преводач Добрич

Още от ЕВРОПА:

Поканени и отхвърлени: Световният елит на погребението на кралицата, 7 държави са аут

Лондон очаква над 1 млн. души да пристигнат за погребението на кралица Елизабет II

Руснаците засилват атаките по граждански обекти, убиха 4-ма лекари в Харков

Папски пратеници обстрелвани в Украйна

ЕК иска орязване на еврофондовете за Унгария със € 7,5 млрд.

Зеленски: Имало е масови изтезания в окупираната Харковска област

Партията на Макрон се преименува на “Renaissance” (Ренесанс, Възраждане)

Тайван е “специално поканен” да се подпише в съболезнователната книга на кралицата

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.09. – Светът е шокиран от зверствата в Изюм

Запасите от газ в Румъния са вече 80%

Източник: