агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Софийският градски съд осъди СО за мръсния въздух

Софийският градски съд осъди СО за мръсния въздух

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд призна, че е установено, че Столичната община е допуснала системно превишаване на фините прахови частици в града. Това съобщиха от пресцентъра на съда, цитирани от Bulgaria ON AIR.

Съобщението е във връзка с делото, заведено от граждани и неправителствени организации за мръсния въздух в София

В решението си съдът посочва, че Столичната община не е приела актуална програма за управление на качеството на въздуха, не е изпълнила напълно задължението си да информира обществото относно качеството на атмосферния въздух.

СГС осъжда Столичната община в срок от 12 месеца от влизане в сила на съдебното решение да преустанови бездействието си с мерки, сред които са въвеждане на стимули за използване на алтернативни методи за отопление и да направи оценка в сектор транспорт. Съдът задължава общината да направи анализ за възможностите за етажни паркинги и увеличаване на буферните паркинги, както и изграждане на цялостна велосипедна мрежа.

Решението на СГС не е окончателно и подлежи на обжалване пред САС в двуседмичен срок от връчването на страните, пише още “Фокус”.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Бойко Найденов: Има и помощ от полицията в трафика на мигранти