агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството

Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с “Газпром”. 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България – независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

гръцки преводач Добрич

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Източник:

Вижте още:  Доклад: 48% от младежите у нас нямат базови умения за средно образование