агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Тирана: Албания няма да стане лагер за бежанци и мигранти

Като медийна спекулация определи албанският министър на правосъдието Улси Маня новината в британски вестници за споразумение между Лондон и Тирана за създаване на бежански лагер в Албания, където ще бъдат настанени нелегалните имигранти от Обединеното кралство.

seo-blog7

След днешното заседание на правителството той обяви, че е одобрено споразумение между двете страни, но то е свързано с трансфер на осъдени лица, а не на търсещи икономическо убежище, съобщи телевизия „Ора нюз”.

Министерският съвет е приел днес споразумение за сътрудничество в областта на правната помощ с Обединеното кралство и Северна Ирландия за трансфер на осъдени лица, съответно, от Албания във Великобритания и обратно. Това споразумение опростява процедурите за прехвърляне на осъдени лица, премахва пречките и различията между двете правни системи, уточни министърът.

Два дни след прекратяването на полетите заради стачка на ръководителите на полетите, от утре летище Тирана в Албания се връща към норма…

„Днес в няколко британски медии се появиха спекулации, че това споразумение включва прехвърлянето на бежанци от Великобритания и Северна Ирландия, но всъщност това е чиста медийна спекулация”, каза Улси Маня.

Той подчерта, че става въпрос за двустранно споразумение, каквото Албания е подписала с някои държави от ЕС, а с други е в процес на преговори. То е свързано единствено с правно сътрудничество в областта на наказателните дела и няма нищо общо с приемането на бежанци.

гръцки преводач Добрич

„Албания нито е в процес на преговори, нито някога ще се водят разговори Албания да се превърне в бежански лагер за икономически мигранти и търсещи убежище лица, които са напуснали страните си заради икономически интереси на път към ЕС”, каза министърът.

Вижте още:  "Цар бомба": Най-мощното ядрено оръжие на Путин (ВИДЕО)

В днешния си брой британският „Дейли Мейл“ твърди, че британското и албанското външни министерства обсъждат откриването на център за убежище в Тирана, за настаняване на бежанци, които Франция отказва да приеме, припомня БГНЕС.

Всекидневникът добавя, че възможността за подписване на споразумение с Албания е голяма, позовавайки се на източник от правителството на Великобритания.

Страните от Западните Балкани са фокусирани върху пътя си към Европейския съюз и имат убеждението, че заедно могат да направят повече. …

Според същия източник бежанците, пристигащи в страната по море през Ламанша, , ще бъдат приютени в Албания и ще останат там, докато се обработват молбите им за убежище.

Всеки, подал молба за убежище във Великобритания, след като е пристигнал нелегално в страната, ще бъде изпратен в центъра за убежище в Албания до седем дни, пише “Таймс”.

Проектът ще струва на Великобритания 100 000 паунда на мигрант, което включва разходите за полет и настаняване.

Премиерът на Албания Еди Рама отрече тази информация

Албания няма да се превърне в място, където много богатите държави ще строят лагери за своите бежанци”, категоричен бе той.

Източник: