агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Украйна и Русия съобщават за стотици убити вражески войници в Бахмут

В Бахмут касапницата продължава

И двете страни признаха, че страдат и понасят значителни загуби в града, докато точният брой на жертвите трудно може да се изчисли.

seo-blog7

Прочетете още: Елон Mъcĸ щe cтpoи ĸъщи зa cлyжитeлитe cи в Teĸcac

Украйна и Русия заявиха, че стотици вражески войници са били убити през последните 24 часа в битката за Бахмут, като Киев отблъсква неотслабващите атаки, а малка река, която разделя града, сега маркира новата фронтова линия, съобщава Ройтерс.

Сергей Череватий, украински военен говорител, заяви, че 221 промосковски войници са били убити и повече от 300 ранени в Бахмут. Министерството на отбраната на Русия съобщи, че до 210 украински войници са били убити в по-широката част на фронтовата линия на Донецк.

Въпреки че Москва не посочва броя на жертвите в Бахмут, градът в източната част на Донецк, който сега е почти напълно изоставен, стана свидетел на една от най-кървавите и най-дългите битки в продължилата година война.

И двете страни признаха, че страдат и понасят значителни загуби в Бахмут, докато точният брой на жертвите трудно може да се изчисли.

Прочетете още: Във войната в Украйна Русия печели основно от пропаганда

Британското военно разузнаване заяви в събота, че руската наемническа група „Вагнер“ е поела контрола над по-голямата част от източната част на Бахмут – напредък, който основателят на групировката Евгений Пригожин обяви в сряда.

гръцки преводач Добрич

“В центъра на града река Бахмутка сега маркира фронтовата линия”, посочва британското министерство на отбраната в ежедневния си разузнавателен бюлетин. Украйна настоя, че се задържа в Бахмут и дава “достоен отпор” на руските сили, като командирът, отговарящ за защитата на града, посочва, че задържането му е ключово за украинския контраудар.

Вижте още:  Светлан Стоев се срещна в Париж с българи и с Мрежата на изборните доброволци

„Необходимо е да спечелим време, за да натрупаме резерви и да започнем контранастъпление, което не е далече“, изтъква генерал-полковник Александър Сирски. Москва твърди, че превземането на Бахмут ще пробие дупка в украинската отбрана и ще представлява стъпка към превземането на целия индустриален регион Донбас, основна цел на Кремъл. Киев казва, че битката унищожава най-добрите военни части на Русия.

Пригожин заяви в събота, че неговите части сега се намират на 1,2 км от административния център на града. Центърът е на западния бряг на река Бахмутка. Британското разузнаване споделя,, че тъй като реката минава през равнинен терен, “тази област се е превърнала в зона на убийства, което вероятно затруднява значително силите на „Вагнер“, които се опитват да продължат фронталното си нападение на запад”.

Но ситуацията остава опасна и за украинските сили.

„Украинските сили и техните снабдителни линии на запад остават уязвими от продължаващите руски опити да заобиколят защитниците от север и юг“, добавят от британското разузнаване.
Източник