агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Възможностите за кариера на младите у нас все по-привлекателни

Икономическият напредък на България дава все повече възможности за реализация на образовани млади хора както в началото на техния професионален път, така и за специалисти със солиден опит. Това коментира Мила Топалова, член на УС на “Тук-Там”, в ефира на предаването “Бизнес старт” с водещ Роселина Петкова.

seo-blog7

“В България се правят невероятни неща – преди няколко месеца отбелязахме първият български еднорог. Има много международни компании и български стартъпи, като “Тук-Там” поддържа контакти с над 100 компании у нас, а бизнесът се нуждае от всякакви кадри. Съществуват все повече възможности за хора, които имат високо образование“, казва тя.

На ежегодното събитие “Кошер 2022” младите българи ще имат възможността да участват в дискусии и да се запознаят с лектори с международен опит, да намерят своето ново кариерно предизвикателство и да създадат много полезни контакти, отбелязва Топалова.

“Имаме и работилници за нови умения, като посетителите могат да се запознаят и с редица български стартъпи. Ще има невероятни дискусии със страхотни лектори от институции и от бизнеса“, добавя тя.

По нейни думи “Тук-Там” първоначално е замислена като организация, която има за цел да помогне на младите българи в чужбина да намерят реализация и да се завърнат у нас.

“Вече обаче сме глобално свързани и не е нужно даден талант непременно да се завърне в страната, за да помогне за подобряването на средата“, смята тя.

Топалова подчертава, че на събитието ще има много възможности – както за хора в началото на своя професионален път, така и за специалисти с много опит. Имаме стартъпи, които търсят хора, които току-що завършват или с опит. Има за всеки по нещо, а желаещите могат да получат съвет за своето кариерно развитие в нашата HR зона с помощта на консултанти, посочва тя.

гръцки преводач Добрич

Според нея причините за завръщане са най-вече лични, но „средата тук се подобрява, има много международни компании и български стартъпи. Смятам, че човек сам прави това решение, но ние като организация се стремим да свързваме хората с бизнеса, който се нуждае от кадри. Дълго се говореше за ИТ специалистите, но има липса на кадри и в много други сектори – строителство, фармация, транспорт, логистика, навсякъде има недостиг на кадри, което дава възможности за професионално развитие“, категорична е тя.

Вижте още:  Георги Ганев: Ще има забавяне в икономиката ни, но не и рецесия

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Източник: