агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

“Възраждане” щели да направят всичко възможно за да има правителство

Депутатите от “Възраждане” си тръгнаха разочаровани след консултациите с президента Румен Радев, тъй като голяма част от предложенията им не бяха приети.

seo-blog7

“Винаги има шанс, ще разговаряме с всяка една парламентарна група по отношение на политиките, които имаме за запазване на българския лев, финансовата независимост на Република България, непредоставяне на военна помощ и въвличането на страната ни в конфликта в Украйна. Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем изпълнен”, категоричен беше депутатът от “Възраждане” Петър Петров в студиото на “Денят ON AIR”.

Народният представител добави, че партията му ще направи всичко възможно, за да има правителство в рамките на това Народно събрание. И определи “Възраждане” като най-последователната партия. Не скри разочарованието си от отказа за президента Радев за референдум за въвеждане на еврото.

“Остана ни единственият възможен вариант – да съберем над 400 000 подписа с въпроса “Да бъде ли запазен българският лев, докато средните доходи достигнат 90% от средноевропейските”, посочи Петров пред Bulgaria ON AIR.

На срещата при президента от партията са поискали също Радев да сезира Конституционния съд за решението на НС да предоставим военната помощ за Украйна.

“След разговори с юристи считаме, че това решение е противоконституционно. Също така не смятаме, че друга войска трябва да пази българското небе – трябва на първо място българската армия да го охранява”, заяви Петров.

Депутатът добави, че не вижда изход от ситуацията след отпадането на Миг-овете и при условие, че “Възраждане” е против закупуването на нови изтребители от САЩ.

гръцки преводач Добрич

“Решението – да използваме чужди самолети, не е добро. Българските пилоти, които са обучени на МиГ-овете, трябва да напуснат работа след приземяването им. Решение не може да се предложи в настоящия момент от страна на българските военни управлаващи”, посочи народният представител.

Вижте още:  Денков: Докато училищата не станат безопасни, децата ще стоят вкъщи

Той коментира и убиийтвото на българския граничен полицай. Изрази задоволството си, че предложението на “Възраждане” за законодателни промени е било подкрепено от част от партиите.

“Много по-важна е превенцията. Армейски части, поне 1000 души, трябва да бъдат разположени на границата, за да можем да предотвратим влизането на нелегални мигранти в България. Помолихме за това и президента, той отговори, че това е една от възмажностите. Трябва нова ограда, но най-добрата защита за българската граница са българските войници. От 50 г. не е имало изстрел от външна страна към българска територия, важна е превенцията, а не последващите санкции”, подчерта депутатът.

Източник: