агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Велев: Много наши коли са блокирани по границата

Велев: Много наши коли са блокирани по границата

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Много наши автомобили са блокирани по границата. Всъщност не срещаме подкрепа в държавните институции. Хората са оставени да се оправят на място кой както може.

Това каза Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) пред БНР.

Още по темата

7 мар 2022 12:33

37

гръцки преводач Добрич

7 мар 2022 12:10

205

Има известно забавяне и липса на координация в българската държава по отношение на кризата в Украйна, каза той.

Велев посочи, че пазарът на труда е едната област, другата е логистична подкрепа за международната търговия, която сега е с много неизвестни.

Той обясни какъв трябва да е механизмът по отношение на настаняване и започване на работа на бежанците в нашата страна.

Държавата поема в началото настаняването, получава се информация кой иска да работи и какво може и от предприятията отправят вече покани към конкретния човек. Предприятията биха могли да се заемат с настаняването, приемайки на работа тези хора, както и държавата би могла да подпомага с част от средствата, които отделя за тяхната издръжка за настаняването в началния етап”, посочи Велев.

Тоест, ако 40 лева е издръжката на ден, което прави 1200 лева на месец, това е достатъчно като подкрепа за настаняване на тези хора, но те, започвайки работа вече всъщност няма да са в тежест, а ще внасят в бюджета данъци и осигуровки, пресметна той.

Източник:

Вижте още:  Крипто-сривът: добре, че не бях там