агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Вучич към ЕС: Докога ще мълчите на изявленията за Велика Албания?

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че ще изпрати писмо до всички държавни и правителствени ръководители с молба за обяснение и отговор на въпроса – как е възможно Албин Курти да говори за обединение на Косово и Албания и всички в Европа да мълчат за това и дали биха мълчали за подобни изявления, ако дойдат от Сърбия.

seo-blog7

Вучич подходи остро към това, че нито една политическа инстанция в Европа досега не е реагирала на факта, че премиерът на Косово многократно е заявявал това ясно и точно.

Сърбия е с най-голямо руско влияние сред страните от Западните Балкани. Това сочи проучването на авторитетната международна неправителс…

„Нито т. нар. докладчици за Косово и Метохия, нито каквито и да било други докладчици, нито от Европейската комисия, нито от Европейския парламент, нито държавните, правителствени ръководители, министрите на страните-членки на ЕС. Никой не реагира“, каза Вучич.

Той посочи, че поради тези причини в писмото му ще има прост въпрос – означава ли това, че ще мълчат и няма да реагират, ако някой от Белград говори за обединение с някой друг.

„Или щяхте да реагирате в същата секунда, като веднага ни докладвате за безотговорни изявления, или щяхме да се окажем на кладата, както през Средновековието… На какъв принцип? На албанците им е забранено всичко ли, а на сърбите всичко забранено?“, пита Вучич.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Профсъюзите във Франция обявиха големи стачки за 19 и 26 януари