агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Най-стряскащите мерки срещу коронавируса в Европа

Ето някои от най-озадачаващите правила, които АФП синтезира, докато европейците се готвят за поредния зимен празничен сезон, засенчен от заплахата от пандемия:

seo-blog7

Чешки “партита за клане на прасета”

Появата на варианта Омикрон потвърди един съществен въпрос: няма доказателства, че пандемията от COVID-19 ще приключи. Възможно е и да …

Ваксинационните пропуски станаха задължителни за различни обществени събития в цяла Европа. В Чешката република регламентът се разпростира и върху партитата за клане на прасета – предколедна традиция, при която месар идва по домовете на хората, за да осигури месо за празничните деликатеси.

Регламентът гласи, че за участие в тези “партита за клане на прасета” вече се изискват ваксинационни пропуски и на събитията, на които обикновено присъстват само няколко членове на семейството, могат да присъстват до 1000 души.

Място за танци в Англия

гръцки преводач Добрич

В Англия вече се изискват пропуски в нощни клубове и пъбове с дансинг или “пространство за танци”. Изискването в заведенията обаче се прилага едва от 1:00 ч. сутринта, което означава, че посетителите могат да отидат в заведението преди този час, за да не им бъде поискан пропуск.

Собствениците на развлекателни заведения се опасяват, че след 1:00 ч. сутринта ще трябва да изискват от персонала да преминава през дансинга, за да проверява пропуските.

Шведската стартираща компания DSruptive Subdermals тества върху доброволци микрочип, който се имплантира под кожата на ръката. Имплантъ…

Защитени енории в Гърция

Посещението на коледните служби в гръцките църкви се превърна в нещо като главоблъсканица. През ноември правителството постанови, че неваксинираните трябва да представят бърз тест или доказателство за ваксинация, за да могат да отидат на църква.

Вижте още:  Кадиров: За позора при Лиман бих разжалвал командващия Централния военен окръг

Ръководният орган на Православната църква на Гърция, където много духовници изразяват скептични възгледи относно ваксините, заяви, че не е в състояние да извършва проверки на входа на църквите.

Политиката за ваксинация в Латвия

В Латвия хора, получили изборни постове (например депутати), са временно отстранени от длъжност, ако не притежават сертификат за ваксина. Досега 19 общински съветници в цялата страна са били временно отстранени от длъжност. Съгласно новите правила местата им временно се предоставят на втория в класирането на изборите, които първоначално са ги довели на власт.

“Пари има. Както казва и министър Василев – ние сме неочаквано богати, много крадени и пари има за най-различни мерки. Както каза…

Депутатът Юлия Степаненко, съосновател на партията “Латвия на първо място!”, също е временно отстранена.

Пропуск за бензионстанции в Литва

За посещение на бензиностанция в Литва се изисква ковид пропуск. По-ранно правило гласеше, че хората без пропуск могат да влизат в бензиностанции, но само до 15 минути. Всеки, който не разполага с такъв, все пак може да зареди автомобила си, когато е възможно да се плати с карта на открито.

Хората без сертификати в Литва също така нямат право да посещават големи търговски центрове, фитнес зали или спа центрове. Те нямат право да влизат в ресторанти, но могат да си купят храна за вкъщи или да използват места за сядане на открито – малко вероятна перспектива, тъй като температурите в столицата Вилнюс падат до минус 10 градуса по Целзий.

Превод: БГНЕС

Източник: