агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Близнашки: Народът е дълбоко разединен

“Националният празник трябва да обединява народа. Това е действително денят на свободата. Велика дата в българската история. Хората, които предизвикват дебати за смяна на датата на Националния празник, са едни и същи – това са деца на номенклатурата, които бленуват да получат своите 15 минути обществено внимание. Трети март е една уникална дата. Това е възкресението на българската държава”, коментира конституционалистът и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

seo-blog7

Той бе категоричен, че националните празници не трябва да се използват за партийна пропаганда и агитация.

“Това е поредната проява на национален нихилизъм. Когато не уважаваш собствения си национален празник, как искаш другите да те уважават? Правителството трябваше да си даде сметка какво е реалното положение на нещата”, изтъкна професорът и допълни, че българският народ е дълбоко разединен.

“Онзи размахан юмрук ще разделя нацията много дълго време. Това няма да отмине. След като си разделял нацията в продължение на няколко години, не може да очакваш да срещнеш съпричастност за обединение. Нужни са големи усилия. Трябва да се възстанови националното единство”, обърна внимание той.

Проф. Близнашки обясни, че в момента всички партии се представят най-големите поддръжници на НАТО, но е правилна позицията да се порицае войната.

Той каза още, че войните не се водят заради ценности, а заради интереси.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Правителство все още било възможно с третия мандат