агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

БСП поиска от Радев вето над решението за оръжия за Украйна

БСП поиска от Радев вето над решението за оръжия за Украйна

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като парламентът ратифицира споразумението за изплащането на въоръжение, техника и боеприпаси на Украйна, лидерът на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да наложи вето над закона.

“Ясно е, че в залата има коалиция на войната, ние от БСП категорично сме против, но остана една възможност това решение да бъде спряно и променено. Обръщам се официално към президента Радев, а след мако ще му изпратим и писмена официална позиция – наложете вето на закона за ратификация. Имате две групи основания – първата е конституционно юридическа, а втората морално политическа”, заяви тя.

Още по темата

16 дек 2022 11:16

12

“Това, което се гласува днес намалява правомощията на НС и противоречи на Конституцията, защото анексите към споразумение не подлежат на ратификация от НС, а това е противоконституционно”, отсече Нинова.

Според нея Радев има и морално политически причини да наложи вето, защото много пъти се е изказвал против въвличането на България във войната.

Източник:

Вижте още:  Карадайъ: Виждаме днес, че повече от всякога имаме нужда от ДПС