агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Човешка грешка е причинила пожара в училището в Пловдив

Причината, заради която пламна покрива на училище в Пловдив вероятно е човешка грешка, предава Bulgaria ON AIR.

Няма пострадали, а огънят е пламнал по време на ремонтни дейности.

Още по темата

1 сеп 2022 12:37

4

40 учители, които са били на място, са се евакуирали по най-бързия начин и няма пострадали хора. 8 противопожарни автомобила и вишки на община Пловдив оказаха съдействие за овладяването на огнената стихия.

Сградата на емблематичното основно училище “Душо Хаджидеков” е една от най-старите в града под тепетата.

“За децата ще се погрижим. Имаме ангажимент от стотици. Получих изключителна подкрепа. Училището е на повече от 150 години и има застраховка”, каза директорът на училище “Душо Хаджидеков” Грозденка Николова.

След оглед на щетите пловдивският зам.-кмет по образованието Стефан Стоянов съобщи, че се прави организация как и къде учениците да започнат новата учебна година. Все пак част от класните стаи не са засегнати и ще могат да се ползват.

“Общо взето са успели да спасят 90%. Стаите са запазени, трябва да видим възможностите. Има варианти да разместим паралелките и да осигурим първия учебен ден”, посочи Стоянов.

Дежурни пожарникари ще останат пред училището през цялата нощ. Засегнатата от огъня покривна конструкция е около 500 кв./м.
 

Източник:

Вижте още:  Ще се ускори ли ваксинацията след добавката за пенсионери?