агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Джокович отваря тенис кортове в босненските „пирамиди“

Наскоро защитилият титлата си от Откритото първенство на Великобритания Новак Джокович пристигна в Босна и Херцеговина да открие тенис кортове на „пирамиден парк“, който често посещава, за да презареди батериите.

seo-blog7

Тенис звездата, позната с интереса си към духовното, харесва хълмистия град Високо, където хиляди посещават всяка година мястото, което според мнозина е древен пирамиден комплес, изграден от мъже, с лечени сили – твърдение, което е отречено от учени. 35-годишният сърбин, който грабна 21-та си титла от Големия шлем в неделя, посетил мястото за първи път през 2020 и го нарекъл „рай на земята“. Той се завърнал към комплекса „Босненските пирамиди на Слънцето“ поне четири пъти, или сам, или със семейството си, като винаги е бил топло приветстван от основателя на мястото Семир Османагич.

Босненският бизнесмен и любител на древната цивилизация заяви, че идеята за изграждане на тренировъчен тенис център в региона е била родена по време на последната визита на Джокера през март. „Съгласихме се да изградим в нашия парк за тренировки на топ тенисистите един твърд корт и още един с клей настилка“, каза Османагич пред журналисти наскоро. Идеята е да се предложи на играчи и прители на Джокович шанса да тренират и да имат безплатно настаняване, обясни той. „Искаме да организираме и Купа на пирамидите за играчи от региона и да мотивираме младите да практикуват тенис и други спортове“. Откриването ще бъде белязано от целодневни събития с няколко демонстративни мача, най-вече с участието на Джокович и хърватина Иван Додиг.

При пристигането си, Джокович посетил новите кортове и се разходил в борова гора, която е част от парка, със своя домакин, според журналист на АФП. Османагич твърди, че за изминалите две десетилетия е открил няколко пирамиди, изградени от мистериозна цивилизация близо до Високо. През последните няколко години неговите екипи разчиствали подземни тунели близо до „Пирамидите на Слънцето“, като той неведнъж е говорил за положителния ефект върху здравето на посетителите на мястото. Джокович е медитирал на мястото и по време на всяка от визитите си изминавал километри от „енергийни тунели, които според археолози, са древна златна мина.

Вижте още:  Билбао запрати Леванте към Ла Лига 2

През 2020 Ноле заяви за АФП, че се чувства „прерорден“ след посещението си. „Знам, че има много съмнения и дилеми относно автентичността на мястото. Но, за да разбере човек напълно какво става тук…той трябва да дойде“, сподели тогава сърбинът.

Източник: