агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Едно е да се иска оставка на Гешев, друго е решение от ВСС

“Правосъдният министър може да поиска оставката на главния прокурор. Само че едно е да се поиска, друго е да се вземе решение, а това решение се взима от Висшия съдебен съвет. Той на всичко отгоре е и в осакатен състав и трябва да събере седемнадесет гласа за свалянето му, което технически аз не знам как може да стане”. Това каза бившият председател на НС и бивш служебен премиер проф. Огнян Герджиков в “Опорни хора”.

seo-blog7

По думите му от престрелки и войни не се печели, войната е крайно средство за разрешаване на конфликти, едва ли трябва да стигаме до войни. Не е хубаво, още повече че тази война не е перспективна. Тя просто не може да доведе до нищо, така че тя ще бъде на всичко отгоре и безплодна, каза той.

По думите му войната я е започнала “Демократична България”, които решиха, че съдебната реформа трябва да се състои в две неща – свалянето на главния прокурор и закриването на специализираните съд и прокуратура.

“За мен това е и едното и другото на настоящия етап са “кауза Пердута”, заяви проф. Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

“Много е страшно прокуратурата да отиде към изпълнителната власт. Това не трябва да се допуска. Независимостта на съдебната система, включително и прокуратурата, изисква да не е в изпълнителната власт. Така че това би било много голяма грешка ако някой смята, че трябва да бъде сложена там”, изтъкна гостът.

Според проф. Герджиков при изборите на членове на подобни органи има порочна практика, господстващата партия, да има най-много мандати.

Вижте още:  Кирил Петков назначи шестима заместник-министри


 

гръцки преводач Добрич

Източник: