агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

eToro – платформа за инвестиране

seo-blog7

eToro

eToro е платформа за социална търговия, която демократизира традиционното управление на пари от 2007 г., водейки се от визията: „Да отворим финансовите пазари за всички – навсякъде “. Понастоящем платформата на eToro предоставя на над 20 млн. потребителя в над 140 страни лесен достъп до над 3 000 инструмента, с добавената стойност на иновативни инструменти и функционалности, както и трейдинг общност.

С познанието на общността, различните активи и инструменти за търговия, които предоставя, eToro е платформа, където различни потребители – от начинаещи до опитни трейдъри, могат да намерят уникални функционалности, които да им помагат да търгуват.

Сред основните предимства на eToro са достъпът до широк набор от активи, от различен тип – акции, ETF-и, крипто, валути, CFD, индекси, стоки, суровини. Друго голямо предимство е инвестирането в акции и ETF-и без комисион.

Една от иновативните характеристики на платформата е нейната „социална мрежа“. Тя е мощен инструмент за споделяне на опит, новини, корпоративна информация и всичко онова, което би било полезно за успешна търговия. Възможността да бъде копирано портфолиото на едни от най-добре представящите се инвеститори е друго предимство за начинаещите. Те веднага могат да се възползват от по-опитните, без да поемат излишни рискове.

eToro е надеждна платформа и регулиран брокер от Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC). Компанията спазва изскванията на Директивата за пазарите на финансови инструменти MiFID.

Преди да започнете да изполвате платформата на eToro, добре е да знаете и някои допълнителни детайли:

гръцки преводач Добрич

Защо трябва да добавя средства, за да отворя позиция?

Това е необходимо, за да можете да извършвате сделки. CFD търговията се основава на стратегии и настроения. Така, например, инвеститор, който очаква цените да се покачват, той ще отвори позиция „Купува“. Инвеститор, който очаква спад в цените, съответно би отворил позиция „Продава“.

Вижте още:  Председателят на КФН даде старт на образователната инициатива за студенти #инвестирай безопасно

Открий своя сметка, бързо и лесно!

Какво купувам, когато купувам акции чрез eToro?

Когато отворите позиция без ливъридж, Вие инвестирате в основния актив и купувате акцията на Ваше име. Това е приложимо и за частичните акции: Например, можете да инвестирате само 50 USD, независимо, че цената на акцията е например 1 000 USD.

Инвестиционната платформа eToro не е борса или пазар. Това означава, че Вие можете да търгувате в нея, но не можете да местите отворени позиции към друг брокер или лице. Можете, обаче, да затворите позиции и да изтеглите средствата, ако решите. Ако отворите позиция в акции, eToro ще съхранява акциите от Ваше име в отделна сметка. В случай, че дадената компания изплати дивидент, Вашият баланс ще бъде актуализиран в съответствие с активите, които притежавате. Акциите, също така дават право на глас, но чрез платформата не можете да ги упражните.

Какъв е минималният размер на търговия?

Считано от 05.12.2021 г., минималните размери на търговия за всички потребители на eToro са:

  • Акции и ETF-и – $10
  • Криптовалути – $10
  • Валути – $1 000
  • Стоки – $1 000
  • Индекси – $1 000

Какви такси и комисиони има?

  • Такса за превалутиране. Таксата се начислява, когато се депозира или изтегли сума, различна от USD. Размерът на таксата зависи от валутата, в която се конвертира;
  • Спред. Спредът е разликата между цената „Купува“ и цената „Продава“. Това е комисионът за брокера, който той начислява за всяка позиция;
  • Овърнайт такса. Това е малка такса, която се начислява, когато държите CFD за 1 нощ;
  • Такса за теглене. Всяко теглене на суми се таксува с 5 USD. Ако сметката Ви е в различна от USD валута, се начислява и такса за превалутиране;
  • Такса за неактивност. Ако в продължение на повече от 1 г. не сте били активни във Вашия акаунт, месечната такса за неактивност ще бъде 10 USD и ще бъде приспадната от баланса по сметката
Вижте още:  5 банки, предлагащи обединяване на кредити при най-добри условия

Плаща ли eToro дивидент?

Дивидент получавате от позициите, които имате открити, ако те предполагат изплащане на дивидент.

Трябва ли да плащам данъци върху сделките си?

Да, ако законодателството на Вашата страна го изисква. Според българското законодателство, сделките с акции сключени на БФБ или на пазар в страна от ЕС, са освободени от данък. Във всички останали случаи доходът от такива сделки се облага с данъх върху доходите на физически лица.

Източник: