агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

“Газпром”: Нямаме законово право да възстановим доставките по газопровода “Северен поток”

“Газпром” няма вече законово право да включва отново в действие компресорната станция “Портовая” на газопровода “Северен поток“. Това се казва в съобщение на руската компания, цитирано от руски медии. 

В него се посочва още, че е получено специално становище от руските регулаторни органи, според което течът на машинно масло в единствената останала да действа до миналия петък турбина в станцията увеличава рисковете от възникване на пожар или от експлозия. Пускането отново на турбината, без да бъдат отстранени дефектите е изключено, става ясно от съобщението на “Газпром”, цитирано от 24 часа

seo-blog7

Русия обяви, че ще пусне отново газа по най-големия тръбопровод за Европа – „Северен поток“, само ако санкциите срещу…

Агенция “Ройтерс” отбелязва, че руските власти изключват и възстановяване на доставките по “Северен поток”, защото санкциите на Европейския съюз не позволявали ремонт на турбината, която е произведена от “Сименс”. В германската компания са категорични, че течът на машинно масло не би трябвало да оказва каквото и да било въздействие върху работата на турбината и че тя може да бъде ремонтирана на място.

По-рано днес Русия обяви, че ще пусне отново газа по най-големия тръбопровод за Европа – „Северен поток“, само ако санкциите срещу Москва за военната ѝ агресия в Украйна бъдат вдигнати. Това каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник, цитиран от „Интерфакс“. Песков беше попитан дали е възможно да се каже, че въпросът с изпомпването на газ по “Северен поток” зависи изцяло от санкциите и че доставките ще бъдат възобновени, ако наказателните мерки бъдат отменени или облекчени. “Разбира се. Същите санкции, които не позволяват обслужването на турбините и тяхното преместване без съответните правни гаранции и които не позволяват тези правни гаранции – именно тези санкции, въведени от западните държави, доведоха ситуацията до това, което виждаме сега”, отвърна той.

Вижте още:  Столтенберг: Румъния е ценен съюзник и НАТО е готова да я защити

Още по темата Украйна – четете тук.

гръцки преводач Добрич

Още от ЕВРОПА:

Изборът на Лиз Тръс за премиер доведе до язвителни реакции от Москва

Жозеп Борел: Страните от ЕС нямат достатъчно оръжия

Украйна търси подкрепа за специален трибунал за военни престъпления

Руските окупатори отлагат фалшивия референдум в Херсон

“Енергоатом”: Руски обстрел изключи последния работещ енергоблок на АЕЦ “Запорожие”

Сунак: Сега е моментът всички консерватори да застанат зад Лис Тръс

Русия отне лиценза на една от последните останали независими медии

Кремъл: Ще пуснем газ по “Северен поток”, когато Европа вдигне санкциите

Лиз Тръс е новият премиер на Великобритания

Песков: Проблемите с газовите доставки се появиха заради санкциите

Източник: