агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Мартин Димитров: Важни ще бъдат позициите на Гюров и Каримански за Еврозоната

Мартин Димитров: Важни ще бъдат позициите на Гюров и Каримански за Еврозоната

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Депутатът от “Демократична България” Мартин Димитров коментира номинациите за нов гуверньор на БНБ – на Андрей Гюров, подкрепен от “Продължаваме промяната”, и на Любомир Каримански, подкрепен от “Има такъв народ”..

“Нека да има състезание между двете кандидатури, да се проведе хубаво изслушване. На първия етап да има състезание и управляващата коалиция да подкрепи по-добрия на финалната права. На мен ми е много интересно и е важно какви позиции за Еврозоната ще заемат двамата кандидати за управител на БНБ, заяви Димитров пред БНТ.

Самият Димитров винаги е изтъквал, че с въвеждането на еврото ще извлечем повече позитиви, а присъединяването ни към Еврозоната ще предостави по-големи възможности и в търговията.

“Приемането на еврото като национална валута ще допринесе за по-голяма макроикономическа стабилност, ще създаде възможности за привличане на повече чуждестранни инвестиции, повишаване на кредитния рейтинг на страната, на стабилността, както и ще позволи по-голяма интеграция на финансовите пазари, като същевременно ще създаде нови възможности за банковия сектор”, категоричен е депутатът от ДБ.

гръцки преводач Добрич

Ако след изслушването управляващата коалиция реши да подкрепи единия от двамата кандидати, няма да има криза в управляващото мнозинство, смята Димитров.

Източник:

Вижте още:  Непълнолетен шофьор с 1.2 промила алкохол е с опасност за живота