агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Радев за решението на НС за Украйна: Опасна стъпка, въвличане във война

Радев за решението на НС за Украйна: Опасна стъпка, въвличане във война

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Мисля, че партиите пренебрегват здравия разум, защото това решение е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Виждате, че конфликтът никак няма да бъде кратък, той ще се разраства. Това заяви президентът Румен Радев след водосвета на бойните знамена и знамената светини по случай Деня на храбростта. Коментарът на държавния глава бе в отговор на въпрос за взетото в парламента решение тази седмица за отпускането на финансова, хуманитарна и военнотехническа помощ за Украйна.

Още по темата

4 май 2022 16:01

562

гръцки преводач Добрич

“Аз очаквам наистина разумни решения, защото самата формулировка „военнотехническа помощ“ е достатъчно разтеглива и рискована.

Само преди дни аз призовах да не допускаме страстите на войната да се пренасят в България. Затова още веднъж призовавам българските политици внимателно да преценят последствията от своите думи и да не дълбаят разделение в обществото ни“, каза Радев, цитиран от БТА.

Според него е „абсолютно недопустимо“ в центъра на столицата да се създават сблъсъци по повод войната. „Това е опасно. По българските улици трябва да се веят български знамена“, отбеляза още Радев.
 

Източник:

Вижте още:  Проплака първата двойка близнаци за 2022 г. в "Света София"