агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Разбилият се край Кавала самолет е превозвал сръбски боеприпаси за Бангладеш

Министърът на отбраната на Сърбия Небойша Стефанович съобщи, че самолетът, който се разби снощи край Кавала, е собственост на фирмата “Меридиан Лтд.” от Украйна.

Самолетът, който е излетял от Ниш, е превозвал 11,5 тона продукция на сръбската отбранителна индустрия за Бангладеш, чието министерство на отбраната е купило тази продукция.

seo-blog7

На извънредна пресконференция Стефанович заяви, че самолетът е излетял в 20,40 часа от Ниш и е превозвал мини за минохвъргачки и учебни мини за крайния купувач Бангладеш. По думите на сръбския министър самолетът е имал предвидени технически кацания в Аман, Ахмад Абад (Индия) и Дака (Бангладеш) – като крайна дестинация.

При падането на самолета осемте членове на екипажа са загинали, сред тях не е имало сръбски граждани, заяви Стефанович.

В неделя дрон наблюдаваше останките от товарен самолет на украинска авиокомпания, който се разби предишния ден близо до гръцкия град Ка…

Всички членове на екипажа са загинали, заяви пред Ройтерс по телефона официален представител на украинската компания „Меридиан“ и отказа да съобщи други подробности.

Украинският консул в Солун пристигна на мястото на катастрофата и потвърди, че целият екипаж на самолета е бил съставен от украинци.

гръцки преводач Добрич

Самолетът се е разбил малко преди 23:00 ч. местно време в полето между две села, на около 40 км западно от международното летище в Кавала. При падането той е унищожил електрически стълбове. Минути преди катастрофата пилотът е съобщил на контрольорите на въздушния трафик, че има проблем с един от двигателите и трябва да направи спешно кацане. Самолетът е бил насочен към летището в Кавала, но не е успял да стигне до там. Летателният апарат е модел Ан-12.

Вижте още:  Ето как е щял да се казва принц Уилям, ако принцеса Даяна не бе настоявала за сегашното му име

Снимки от мобилни телефони, заснети от местни жители, показват горящия самолет в нощното небе. Часове след катастрофата от мястото се чуват експлозии. Останките са разпръснати в радиус от стотици метри, а районът е отцепен.

Източник: