агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

РИОСВ глоби 9 предприятия в Пловдив заради мръсен въздуха

РИОСВ глоби 9 предприятия в Пловдив заради мръсен въздуха

Снимка: БГНЕС

През изминалия октомври най-много са установените замърсители на въздуха в Пловдив – сочи статистиката на РИОСВ за този период. Темата е хронично злободневна за града и областта, особено след започването на отоплителния сезон, гласят изводите на екоинспекцията.

Глобени девет производствени предприятия, нарушили изискванията за провеждане на собствени периодични измервания на концентрациите на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух от техните мощности.  

Още четири акта са получили фирми, нарушили Закона за водите – сред тях са хотел с ресторант и цех в община Родопи, търговски център, автосервиз за мотокари в с. Бенковски, две винарски изби в Съединение и Перущица. Проверките са установили, че те са превишили многокартно допустимите норми за вредни и опасни вещества в отпадъчните води, определени в разрешителните им  зони, съобщава БНР.  

Фермер от село Първенец е глобен заради изсичането на растителност и обработка на защитени площи от мрежата “Натура 2000”.

През октомври екоинспекцията е извършила 147 проверки на 110 обекта, съставяйки 14 акта на нарушители на екологичното законодателство.

Източник:

Вижте още:  Румънските хеликоптери прибраха ранените при катастрофата край Търново