агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Сашо Дончев: Не пречат ли политиците, пазарът ще е залят с газ

“Не е работа на политиците да се занимават с природен газ. Това, че политиците в Европа напоследък говорят непрекъснато за газ, е, защото позволиха на Владимир Путин да ги накара да говорят за газ. Това не е политически, а търговски проблем. Много се тревожа, когато политиците започнат да решават проблеми в енергетиката”, заяви пред БНР Сашо Дончев, изпълнителен директор на “Овергаз”.

seo-blog7

По думите му “Булгаргаз” няма пари да си плати газа, защото “Топлофикация – София” не му плаща, а защо – дали от корупция, или от некадърност.

Той подчерта, че не може да се обявява търг от днес за утре, тъй като в енергетиката процесите са от днес за следващите три години минимум.

Още по темата

4 авг 2022 10:21

149

“Това пак е имитация на пазарна икономика. Да, трябва да се обявят търгове, но хоризонтът на доставки втечнен газ трябва да е поне година, а не един месец”.

гръцки преводач Добрич

Той е категоричен, че трябва да бъдат елиминирани държавните фирми, тъй като те генерират само корупция.

Според него “Булгаргаз” е във фалит, защото политиците са назначавали там некадърници, защото политиците са определяли какви договори да подписва дружеството.

“Ако се махнат всички пречки, които създават политиците на пазара, пазарът ще бъде залят с газ”, категоричен е той.

Според него Европа има нужда от руски газ и не трябва да бъде пренебрегван завинаги.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Източник:

Вижте още:  Фaлиpaлият ĸpиптoгигaнт FТХ възcтaнoви aĸтиви зa нaд $5 милиapдa